Borba protiv rasizma i diskriminacije i u Srbiji: Akcija Imam srce, ne mrzim

Izvor: Press, 22.Mar.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv rasizma i diskriminacije i u Srbiji: Akcija "Imam srce, ne mrzim"

Srbija se ovom akcijom po prvi put zvanično pridružuje manifestacijama koje će se do 28. marta organizovati širom Evrope pod pokroviteljstvom Kampanje za borbu protiv govora mržnje Saveta Evrope, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Planirano je da se pre početka performansa, u kome će učestvovati mladi umetnici, muzičari i plesači, javnosti obrate ministar omladine i sporta u tehničkoj vladi Vanja Udovičić ispred ministarstva koje kooordinira Kampanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za borbu protiv govora mržnje i državni sekretar za omladinu i predsednik Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Nenad Borovčanin.

Skup će prisustvom podržati i mnogobrojni sportisti koji su se priključili kampanji Komiteta, kao i reprezentativci Srbije u hokeju na ledu, koji će tokom predstojećeg Svetskog prvenstva u našoj zemlji podržati javno Kampanju protiv govora mržnje.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Akcijom “Imam srce, ne mrzim” obeležen početak evropske nedelje protiv rasizma i diskriminacije

Izvor: Svet, 22.Mar.2014

Akcijom “Imam srce, ne mrzim” u kojoj su učestvovali mladi umetnici, muzičari, plesači, sportisti, danas je u Beogradu obeležen početak Evropske nedelje akcije protiv rasizma i diskriminacije.Skupu su prisustvovati ministri omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar zadužen za evropske integracije...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.