Bombe kao uspomena

Izvor: B92, 26.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombe kao uspomena

Dragan Marić (Beta, arhiva)

Beograd -- Dragan Marić, koji je prošlog četvrtka u Predsedništvo Srbije ušetao sa bombama, istražnom sudiji rekao je da su mu bombe uspomena iz Bosne, piše "".

Prema rečima Marićevog advokata Aleksandra Savinova, istražni sudija nije postavljao dodatna pitanja o "kašikarama", niti je insistirao na ovoj temi. Marić je rekao da su bombe uspomena iz Bosne, a niko ga ništa više nije pitao o njima - rekao je Savinov za "Politiku".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na pitanje da li je sa svojim branjenikom, ipak, razgovarao o tome gde, kada i na koji način je nabavio eksplozivne naprave, Savinov kaže da "to nikoga nije zanimalo”.

Marić je, navodi Savinov, u nekoliko navrata ponovio da "nije želeo nikoga da ugrozi”, kao i da je "na ovaj način pokušao da reši svoje probleme”.

Ostaje, dakle, nepoznato od koga je, kada i po kojoj ceni Marić nabavio te bombe, ali na crnom tržištu mogu se kupiti za nekoliko desetina evra po komadu.

Po obavljenom saslušanju, Mariću je određen pritvor do mesec dana zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, za koje se tereti.

Iako su se pojavile spekulacije da bi Marić mogao da odgovara za terorizam, ova mogućnost je odbačena s obzirom na to da u izvršenju dela nisu pronađeni elementi namere za ugrožavanje ili rušenje ustavnog poretka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.