Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaš iz Ansbaha mogao napraviti još jednu bombu

MINHEN - Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman rekao je da je Sirijac, koji se raznio bombom i ranio 15 ljudi u njemačkom gradu Ansbahu, imao dovoljno materijala u svojoj sobi da napravi najmanje još jednu bombu.

On je dodao da vlasti sada treba da istraže kako je moguće da je jedan izbjeglica mogao da sakupi toliko materijala u svojoj sobi u domu za tražioce azila.

Herman je rekao da "Islamska država" vodi brutalan rat agresije protiv njemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << načina života, prenio je AP.

Na konferenciji za novinare sa bavarskim premijerom Horstom Zehoferom, Herman je pozvao na bolju bezbjednost i veće prisustvo policije.

Sirijac star 27 godina, kojem je prije godinu dana odbijen azil, raznio se nakon što mu nije dozvoljeno da uđe na jedan muzički festival u gradu Ansbahu. Njemu je ranije dozvoljeno da ostane u NJemačkoj zbog rata u Siriji.

Napadač je bio pred deportacijom u Bugarsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Samoubica iz Ansbaha telefonirao neposredno pre napada

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 14:50

. Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman rekao je da je samoubica, koji se razneo bombom ispred bara u nemačkom gradu Ansbah i ranio 15 ljudi, neposredno pre napada razgovarao sa nepoznatom osobom putem interneta.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.