Bolji uslovi za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju

U okviru konkursa "Da rastemo srećni", koji su realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, izabrano je šest škola za decu sa smetnjama u razvoju koje će dobiti bolje uslove za obrazovanje, navodi se u današnjem saopštenju.

Za opremanje i rekonstrukciju škola biće uloženo 4.200.000 dinara, a planirano je da radovi budu gotovi do početka naredne školske godine.

Škola "Vuk Karadžić" iz Sombora dobiće novi senzorni park, škola "Bubanj" iz Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kombinovani interaktivni projektni sistem, škola "Radivoj Popović" iz Sremske Mitrovice digitalni logopedski set, dok će senzornu sobu dobiti Srednja zanatska škola u Rakovici.

Deca u školi "6. oktobar" u Kikindi od naredne školske godine koristiće rekonstruisanu fiskulturnu salu, a škola "Mladost" iz Pirota biće bogatija za prostoriju za trening životnih veština za decu sa smetnjama u razvoju.

U cilju promocije inkluzije i zabrane diskriminacije dece sa smetnjama u razvoju, u opštinama u kojima se nalaze izabrane škole biće organizovani Porodični dani kroz različite sportske, kulturne i društvene aktivnosti posvećene porodici i roditeljima i uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija.

Ove aktivnosti u lokalnim zajednicama biće značajna podrška porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju jer se, pored svih prepreka sa kojima se svakodnevno susreću, suočavaju i sa nerazumevanjem okoline, povećanom društvenom distancom, socijalnom isključenošću i češćom diskriminacijom u svim segmentima života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.