Bolji položaj zaposlenih u Elektromreži Srbije za sprečavanje odlaska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 17:55

Bolji položaj zaposlenih u "Elektromreži Srbije" za sprečavanje odlaska

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa direktorkom preduzeća AD "Elektromreža Srbije" (EMS) Jelenom Matejić i predsednikom sindikata preduzeća Radomirom Petrovićem o merama koje bi mogle da zaustave odlazak zaposlenih iz EMS-a, saopštilo je Ministarstvo.

"Matejićeva je upoznala ministarku sa radom i poslovanjem Elektromreže Srbije, sprovedenim aktivnostima i planovima za budući period, ali i sa problemima sa kojima se to preduzeće suočava. Navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se EMS suočava sa odlivom kadra, Matejićeva je predložila da se razmotri mogućnost da se u novom kolektivnom ugovoru poboljšaju određena prava zaposlenih kako bi se to sprečilo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ministarka Atanasković ukazala na značaj EMS-a i važnost zajedničkog rada na prevazilaženju izazova sa kojima se to preduzeće suočava, dodajući da je resor kojim rukovodi otvoren za saradnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.