Boljević:  Sud da donese privremenu meru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljević: Sud da donese privremenu meru

BEOGRAD -

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević upozorila je danas da 30. juna ističe rok za oko hiljadu neizabranih sudija i tužilaca koji primaju socijalno, zdravstveno i materijalno obezbeđenje.

Ona je, takođe, pozvala Ustavni sud Srbije da donese privremenu meru kojom bi se produžilo materijalno obezbeđenje za ove ljude dok se ne reši njihov status.

Boljević je, na konferenciji za novinare, najavila da će Društvo sudija napisati molbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za razgovor sa predsednicom Ustavnog suda Bosom Nenadić i predsenikom republike Borisom Tadićem, uz ocenu da će veliki problem za nastavak evropskih integracija Srbije biti nerešen status sudija i tužilaca koji nisu reizabrani.

Prema njenim rečima, sledeće nedelje počeće rad na modelu predstavke za sud u Strazburu, kojem će se obratiti neizabrane sudije i tužioci.

Boljević je pohvalila Državno veće tužilaca koje je imalo dovoljno hrabrosti i razumevanja da sa Udruženjem tužilaca Srbije počne razgovore i krenu u rešavanje otvorenih pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Boljević: Ustavni sud od 1.500 žalbi rešio samo jednu

Izvor: Blic, 25.Jun.2010

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas da će to društvo zatražiti prijem kod predsednice Ustavnog suda kao i predsednika Srbije, jer neizabranim sudijama i tužiocima 30. juna prestaje radni odnos, a Ustavni sud je od 1. 500 žalbi do sada rešio samo jednu...Boljević...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.