Boljević: Ustavni sud od 1.500 žalbi rešio samo jednu

Izvor: Blic, 25.Jun.2010, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljević: Ustavni sud od 1.500 žalbi rešio samo jednu

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas da će to društvo zatražiti prijem kod predsednice Ustavnog suda kao i predsednika Srbije, jer neizabranim sudijama i tužiocima 30. juna prestaje radni odnos, a Ustavni sud je od 1. 500 žalbi do sada rešio samo jednu.

Boljević je dodala da će to društvo sledeće nedelje početi da priprema model predstavke za sud u Strazburu ukoliko do tada ne bude konstatovano da sudijama nije prestala sudijska funkcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno ukoliko ne bude donet zakonski ili podzakonski akt kojim im se produžava materijalno, socijalno i zdravstveno osiguranje.

Kako je prenela TV B92, Boljević je naglasila da uprkos svim naporima da se situacija prevaziđe i bez obzira na evropske standarde i preporuke međunarodnih stručnjaka - do sada nije postignut nikakav rezultat.

"Trudili smo se da napadamo problem, a ne ljude, da ukažemo da je stvar sistemski loše urađena i da nikada nije ni mogla da dobre rezultate. Trudili smo se da im damo vremena dovoljno se dogovore, da nađu izlaz i da koliko toliko čistog obraza iz ovoga izađu, ali izgleda da nisu imali dovoljno sluha", ocenila je predsednica Društva sudija Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.