Izvor: B92, 26.Avg.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojic: Novim izborima samo bismo prolongirali tesku situaciju

Povodom spekulacija u javnosti da bi se vec u novembru moglo ocekivati raspisivanje prevremenih izbora, Milovan Bojic, potpredsednik Vlade Srbije i jedan od najvisih funkcionera Jugoslovenske levice, rekao je na danasnjoj konferenciji za novinare u Republickom fondu za zdravstveno osiguranje, da Jugoslovenska levica nikada nije bezala od izbora ili promena, ali, i da, u ovom trenutku, ima prioritetnijih zadataka. "Sada je najvaznije da obnovimo zemlju posle agresije i poplava, i time pomognemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nasim gradjanima, koji su najugrozeniji. A novim izborima, koji kostaju, njihovu, i ovako tesku situaciju, samo bismo prolongirali", konstatovao je Bojic i dodao:

"Ali ako su izbori resenje za nagomilane probleme u ovoj zemlji- zasto da ne, jer ni jedna zemlja u ovom regionu koliko nasa nije u poslednjih deset godina, ovih nevidjenih ekonomskih i politickih pa i vojnih pritisaka, imala izbora koliko je imala Srbija. Rekao sam svoj licni stav i misljenje svoje partije da mi od izbora nikad nismo bezali niti se plasili, mi smo jednostavno smatrali neozbiljnim predaju vlasti preko nekakvih prelaznih vlada koje hoce izbore bez izbora. Izbori su jedini legalni legitimni, u proveri volje biraca i mislim da to najbolje znaju gradjani nase zemlje".

Na pitanje da kaze kada se konkretno moze ocekivati, najavljena, rekonstrukcija republicke vlade, i da li ce on biti clan i novog kabineta, Bojic je odgovorio da ce rekonstrukcije svakako biti, ali da jos ne zna da li ce i dalje zastupati Jugoslovensku levicu u toj vladi. "Jedino je sigurno da ostajem profesor na Medicinskom fakultetu", odgovorio je Milovan Bojic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.