Bludni hodža iz Gluhe Bukovice i dalje na slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bludni hodža iz Gluhe Bukovice i dalje na slobodi

SARAJEVO -

Uprkos pravosnažnoj presudi koja je bivšem imamu Rešadu Omerhodžiću još pre tri godine izrečena za bludničenje nad tada maloletnom N.M. u džamiji u selu Gluha Bukovica, kod Travnika, on je i dalje na slobodi.

Poslednji poziv za izdržavanje jednoipogodišnje zatvorske kazne Omerhodžiću je dostavljen za 26. oktobar ove godine, ali je zatvorska uprava u Busovači obavestila sud da se on nije pojavio.

Advokat Duško Tomić, koji je, u ime Dečje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasade "Međaši", zastupao pomenutu devojčicu i njenu porodicu, kaže da je, zbog izigravanja pravde bludnika-imama bio u Opštinskom sudu u Travniku, gde je razgledao spise i ustanovio da se "hodža marifetlucima, najverovatnije uz pomoć neodgovornih pojedinaca iz institucija, brani od odlaska u zatvor".

"U spisima, pored ostalog, stoji da se jednom pojavio u zatvoru, ali da nije bilo mesta, ali nikakvog dokaza s tim u vezi nema", rekao je Tomić i dodaje da - kada se desi da u zatvoru nema mesta - onda zatvorska uprava uzima lična dokumenta, izdaje potvrdu o tome i čini druge korake, koji u ovom slučaju nisu učinjeni:

"Hodža se skoro godinu dana, posle pravosnažne presude, vodio u Gluhoj Bukovici, mada je iz nje proteran znatno ranije, onda u Travniku, a sada je, tobože, nastanjen u Kaknju, ali sve na nepoznatim adresama za dostavljanje poziva za odlazak na robiju. Oni koji ga štite, očigledno, pošto nisu mogli da mu pomognu pred sudom za bludničenje nad učenicom bošnjačke nacionalnosti i islamske vere, sada mu pomažu na ovaj način."

Sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna" piše da je Tomić zatražio od nadležnih da stvar maksimalno uozbilje, tim pre što upravo podnosi tužbu za pretrpljene strahove i bol nesretne devojčice pred Opštinskim sudom u Travniku.

Tomić kaže da će tražiti odštetu od 25.000 maraka, pa ne žele da, kako kaže, bilo ko pomaže imamu da izbegne i zatvor i odštetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bludni hodža umesto u zatvoru na slobodi

Izvor: Kurir, 15.Nov.2012

Poslednji poziv za izdržavanje jednoipogodišnje zatvorske kazne imamu Rešadu Omerhodžiću je dostavljen za 26. oktobra ove godine, ali je zatvorska uprava u Busovači obavestila sud da se on nije pojavio..SARAJEVO - Uprkos pravosnažnoj presudi koja je bivšem imamu Rešadu Omerhodžiću još pre...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.