Blokada američke vlade NAJDUŽA U ISTORIJI te zemlje: Narod ne prima platu, a ne zna se ni kada će je dobiti! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada američke vlade NAJDUŽA U ISTORIJI te zemlje: Narod ne prima platu, a ne zna se ni kada će je dobiti! (VIDEO)

Blokada, koja je počela 22. decembra, jeste 19. po redu od sredine 1970-ih godina

Delimična blokada američke vlade danas je dostigla 21. dan čime je postala vlada koja je najduže u blokadi izjednačivši se s vladom iz vremena Bila Klintona.

Vlada je delimično blokirana jer predsednik SAD Donald Tramp i predstavnici demokrata, koji imaju većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, ne mogu da se dogovore o budžetu. Tramp insistira da u budžet uđe njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predlog o finansiranju izgradnje zida duž granice s Meksikom, a demokrate neće to da prihvate.

As US shutdown nears record length, Trump weighs declaring a national emergency that would likely escalate a policy dispute with Democrats over his proposed border wall into a court test of presidential power.https://t.co/VLvuBmF8Uw pic.twitter.com/T2aMChnJoz

— euronews (@euronews) January 11, 2019

, mada su prethodne blokade mnogo kraće trajale. Samo je blokada koja je nastala tokom predsedničkog mandata Bila Klintona, u periodu između 1995. i 1996. godine, trajala 21 dan.

Aktuelna blokada ne utiče na tri četvrtine vlade, koje uključuju Ministarstvo odbrane i Poštu, koja ima obezbeđeno finansiranje.

“We want our pay! We want our pay!”

Federal workers gather at a union-organized anti-shutdown rally in Washington, DC.

(via @kailanikm) pic.twitter.com/D4GBjtHo77

— NBC News (@NBCNews) January 10, 2019

Zbog blokade je bez finansiranja ostalo oko 800.000 zaposlenih u vladinom sektorima među kojima su Odsek za domovinsku bezbednost i saobraćaj.

Bez plata su ostali i zaposleni u privatnim agencijama koje po ugovoru rade za različite vladine agencije.

BONUS VIDEO: Srpkinja vozila autobus, pa sa ulice spasila DETE - GOLO i BOSO. Cela Amerika priča o njenom HEROJSTVU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.