Blizu pola miliona dinara obezbeđeno na licitaciji LFN i NTP

Izvor: Megafon.co, 15.Jun.2022, 12:35

Blizu pola miliona dinara obezbeđeno na licitaciji LFN i NTP

Ukupno 441.200 dinara prikupljeno je na licitaciji koju su partnerski organizovali Lokalna fondacija Niš (LFN) i Naučno tehnološki park u Nišu (NTP) kao deo svečanosti u okviru obeležavanja druge godišnjice NTP.
Kompletan novac biće uložen u razvoj i ulepšavanje grada, kroz podršku formalnim i neformalnim grupama građana u Nišu, na konkursima koje raspisuje LFN.
“Željom da uvrsti licitaciju u zvanični program rođendanske ceremonije, NTP je pokazao posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << razvoju zajednice i društveno odgovorno delovanje, čime potvrđuje da je ne samo centar nauke i tehnologije, već i institucija od znatno šireg značaja”, kažu iz LFN.
Među predmetima za koje su liciteri imali prilike da se nadmeću bili su sportski rekviziti, umetničke slike, vaučeri za kulturne, sportske i druge manifestacije. Najveći iznos plaćen je za majicu sa potpisom Novaka Đokovića, čak 62.000 dinara.
“LFN se zahvaljuje NTP na podršci i prilici da zajednički organizujemo licitaciju. Značajan iznos koji je ovim putem obezbeđen biće usmeren za podršku idejama građana na novim konkursima, u oblastima koje podržavamo: kultura, umetnost, obrazovanje, sport, uređenje grada.”
Foto – Lazar Zagorac Dosadašnja podrška građanima LFN je na dva javna konkursa u 2021. godini podržao već 15 inicijativa građana. Među njima su uređenja međublokovskih površina u gradu, oslikavanje murala, rekonstrukcija domova kulture, pokretanje ulične galerije u centru grada… Za veliki javni konkurs koji je raspisan u maju ove godine opredeljeno je ukupno 18.000 evra, što će biti raspoređeno za realizaciju minimum 10 ideja. Na Konkurs su pristigla 44 predloga, a rezulati će biti objavljeni na sajtu LFN 20. juna.
Naučno-tehnološki park Niš je organizacija koja u bliskoj saradnji sa Univerzitetom i akademskom zajednicom obezbeđuje infrastrukturu i usluge za pomoć inovativnim preduzećima u ostvarivanju poslovnih uspeha na tržištu, posebno u oblasti visokih tehnologija.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Majica Novaka Đokovića vredna 62.000 dinara

Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2022

NIŠ..Naučno tehnološki park u Nišu (NTP) proslavio je drugi rođendan, a kao deo svečanosti u okviru obeležavanja godišnjice, organizovana je partnerska licitacija Lokalne fondacije Niš i NTP-a. Ukupno 20 predmeta se našlo na nadmetanju, a njihovom prodajom obezbeđeno je 441.200 dinara... Kompletan...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.