Blic vas vodi na Salon automobila u Ženevi, pogledajte novitete

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" vas vodi na Salon automobila u Ženevi, pogledajte novitete

U Ženevi, na 82. Salonu automobila, danas je drugi novinarski dan, a najstarija i verovatno najznačajnija manifestacija ove vrste na svetu se za sve ostale posetioce otvara sutra i trajaće sve do 18. marta.

Kao i uvek, i ovaj put nisu izostale premijere. Više od 260 izlagača iz automobilske industrije je na prostoru od preko 110.000 kvadratnih metara predstavilo preko 180 svetskih i evropskih noviteta, od čega je njih 140 automobilskih.

Najzanimljiviji su svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni dostupni običnom evropskom kupcu, kao što su „dačija lodži", „škoda sitigo", „ford B-Maks", „opel moka", pa i, uslovno rečeno, domaći „fijat 500L".

Pogledajte sve novitete Salona u Ženevi.

Tu su i novi „audi A3", „mercedes A klasa", „volvo V40" i druga vozila koja će se prodavati u desetinama i stotinama hiljada primeraka, a koja ćemo uskoro u sve većem broju viđati i na našim putevima.

Ipak, svidelo se to nekome ili ne, najveću pažnju tradicionalno privlače upravo oni najskuplji i najekskluzivniji modeli u koje će moći da sednu samo odabrani.

Uprkos ekonomskoj krizi o kojoj svi govore, čini se da upravo njih, nikada nije bilo više. Tako Maserati predstavlja „granturizmo sport", atraktivni kupe sa V8 benzinskim agregatom i 460 konjskih snaga.

Čuveni Lamborgini predstavlja najekstremniji sportski automobil u svojoj bogatoj istoriji – „aventador J". Ova zver na točkovima pod haubom čuva čitavih 700 konjskih snaga, a dostiže preko 300 km/h, iako je reč o kabrioletu.

Gotovo duplo slabiji, ali i daleko pristupačniji običnom kupcu je novi „porše bokster". On se takođe proizvodi u kabrio varijanti i nudi verzije „bokster" i „bokster s" sa 265 i 315 konjskih snaga.

Kada smo već kod sportskih kabrioleta, vehunac ponude dolazi od samog kralja sportskih automobila - Bugatija. Na Salonu u Ženevi predstavlja vrhunsku varijantu "gran sport" verzije u kabrio varijnati. Ovaj model ima čitavih 1.200 konjskih snaga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.