Blic: Postoje dokazi za zločine 160 pripadnika OVK

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Postoje dokazi za zločine 160 pripadnika OVK

Više od 160 osoba albanske nacionalnosti osumnjičeni su za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u srpskom Tužilaštvu za ratne zločine, piše "Blic".

Radi se o osumnjičenima uglavnom pripadnicima OVK za zločine nad srpskim i nealbanskim stanovništvom tokom sukoba na KiM od kraja 1997. do okončanja NATO bombardovanja 1999.

Istrage u Srbiji se vode protiv Hašima Tačija, sadašnjeg kosovskog predsednika, i Ramuša Haradinaja.

Kako navodi list, osim njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod sumnjom je i Agim Čeku, komandant OVK, zatim brat Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, Sulejman Selimi, Fatmir Limaj Haradin Baljaj, Isak Musliju, Ljah Brahimaj, Jakup Krasnići, Nuredin Baljaj, Sulejman Selimi, Azem Sulja, Sahit Jaša...

Tači je poznat kao predvodnik dreničke grupe koja je funkcionisala kao deo OVK, a zatim i kao kriminalni klan, piše "Blic", dodajući da je isto i sa Haradinajem, koji je vođa metohijske grupe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Postoje dokazi za zločine 160 pripadnika OVK

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2017

Više od 160 osoba albanske nacionalnosti okrivljeno je za ratne zločine na Kosovu i Metohiji u srpskom Tužilaštvu za ratne zločine, piše "Blic"...Osumnjičeni su uglavnom pripadnici OVK za zločine nad srpskim i nealbanskim stanovništvom tokom sukoba na KiM od kraja 1997. do okončanja bombardovanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.