Blic Crna Gora: Traže pravdu za mrtvog Uroša i da se vrati ukraden lančić

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic Crna Gora": Traže pravdu za mrtvog Uroša i da se vrati ukraden lančić

Stotinak drugova i drugarica i porodica maloljetnog Kotoranina Uroša Ćorovića, koji je 13. juna poginuo u saobraćajnom udesu na putu Kotor - Trojica, počeli su juče mirne proteste ispred zgrade Osnovnog tužilaštva u Kotoru zbog toga što je neko ukrao zlatni lančić s tijela mrtvog dječaka. Lančić je nestao na putu od Kotora do Podgorice, gdje je tijelo upućeno na obdukciju.

Istragom je utvrđeno da zlatni lančić nije konstatovan u zapisniku nakon što je tijelo primljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na odjeljenje sudske medicine Kliničkog centra.

"Blic Crna Gora": Sa vrata mrtvog dečaka ukraden zlatni lanac

- Ja sam cijelo vrijeme bio iza njega i gledao sam ga kako gine i poslije sam ga mrtvog držao. Da sam znao da se ovo dešava, ja bih mu prvi skinuo lanac sa vrata. Ja bih ga uzeo, ne bih pustio da ide na obdukciju gore - kazao je juče novinarima Vasilije Nikolić, rođak nastradalog mladića.

Vasilije i ostali okupljeni nosili su bijele majice sa likom nastradalog dječaka na kojima je pisalo “Pravda za Uroša”.

- Samo želimo da se pred lice pravde izvede počinilac tog zločina. Nije ni najmanje u pitanju stvar materijalne prirode. Daleko od toga, mi smo čak nudili nagradu ko nam se pojavi sa tim lančićem. Nudili smo da ćemo platiti punu njegovu vrijednost i mnogo više od toga ako treba. To je stvar sentimentalne prirode. Oskrnavljeno je tijelo našeg Uroša krađom lančića sa vrata dijeteta od 16 godina - kazala je Dragana Nikolić, majka nastradalog dječaka.

Uroš Ćorović je smrtno stradao 13. juna kada je pao sa motora. Nakon uviđaja, tijelo mladića je vozilom Javnog komunalnog preduzeća Kotor odvezeno u podgorički Klinički centar na obdukciju.

Mirne proteste rodbina i prijatelji nastradalog mladića organizovaće svakog radnog dana od 8.30 do 9.30 sati.

- Pokušaćemo da bar pokrenemo taj proces i da se pokuša naći lančić. Uostalom, želimo i da postignemo da se ovakve stvari više ne dešavaju. Ovo izgleda nije prvi put, jer se nama javilo još mnogo drugih porodica sa istim problemom - kazao je Vasilije Nikolić.

Uroš Ćorović bio je omiljen u društvu. Njegovi prijatelji privrženost su pokazali i grafitom “Urke počivaj u miru, vole te tvoji bajkeri”, ispisanom na mjestu gdje je poginuo.

Istraga bez rezultata

Tužilac iz Kotora Boris Savić saslušao je radnika kotorskog Komunalnog preduzeća koji je tijelo prevozio do Podgorice na obdukciju, zatim radnika Kliničkog centra koji je primio tijelo, a izjavu je dao i prof. dr Miodrag Šoć, koji je radio obdukciju. Od lančića, ali ni od lopova zasad nema traga.

- Istraga tužilaštava nije dala rezultate. Na kraju mi je rečeno da ja idem po zlatarama sa Uroševom slikom i da tako tražim lančić. Treba li onda ja da uzmem vlast u svoje ruke? - kazao je ranije za “Blic Crna Gora” dječakov ujak Aleksandar - Saša Nikolić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.