Blic Crna Gora: Tone smeća odvoze na jug, dvojici Beranselaca po 15 dana zatvora

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic Crna Gora": Tone smeća odvoze na jug, dvojici Beranselaca po 15 dana zatvora

Oko 60 tona smeća uklonjeno je juče sa beranskih ulica zahvaljujući kamionima komunalnih preduzeća iz Ulcinja, Bara, Budve, Kolašina, Danilovgrada i Bijelog Polja. Iz grada u kojem već deset dana vlada haos zbog brojnih deponija i punih kontejnera, danas će na deponije u Baru i Podgorici stići još 100 tona smeća. U Beranama su juče boravili ministri Miodrag Radunović i Branimir Gvozdenović.

Zbog dramatične situacije izazvane blokadom deponije Vasove vode i epidemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stomačnih bolesti, u Beranama su juče boravili ministri zdravlja i održivog razvoja i turizma dr Miodrag Radunović i Branimir Gvozdenović koji su sa predstavnicima lokalne uprave razgovarali o rješavanju problema nagomilanog smeća i neispravne vode u gradu.

(Opširnuije u “Blicu Crna Gora”)

Domagoj Žarković, predsjednik Društva za borbu protiv raka: Od raka pluća godišnje umire oko 300 pušača

Uz redovnu fizičku aktivnost, zdravu ishranu i izbjegavanje duvana može se spriječiti pojava raka. Obolijevanju od raka podložnije su žene, a najčešće se umire od raka pluća zbog pušenja. Oko 300 ljudi u Crnoj Gori svake godine umre od raka pluća izazvanog pušenjem – kazao je za „Blic Crna Gora“ Domagoj Žarković, predsjednik Udruženja za borbu protiv raka.

Žarković kazuje da su redovne kontrole važne i da se, ukoliko je bolest u početnom stadijumu, pacijent može izliječiti. Kada je bolest u poodmakloj fazi mogućnost izlječenja je minimalna.



(Opširnije u “Blicu Crna Gora”)


Upozorenje radnika ZIB gradonačelniku Bara: Žarko, daj plate, mi smo te birali

Radnici Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) održali su juče sastanak sa predsjednikom opštine Žarkom Pavićevićem na kojem su ga upozorili da će izaći pred zgradu opštine da protestuju ako im ne uplati makar jednu platu ovog mjeseca, jer su posljednju primili čak u maju. Kada je trebalo, podržali smo kandidaturu Pavićevića za predsjednika opštine i dali veliki doprinos za njegovu pobjedu, a sada mjesecima ne primamo plate, kažu radnici.

(Opširnije u “Blicu Crna Gora”)

Vesna Anastazija Božović predstavila novi spot: Snovi djevojke koja pjeva i želi ljubav

Nikšićanka Vesna Anastazija Božović i bend “East Elysium” ovih dana su na internetu predstavili novi spot za numeru “Next 2 me”. Sumirani su i rezultati sa festivala “Artist - Zvuk boja” održanog na Pjaci od kina u Kotoru na kojem je učestvovalo trideset umjetnika iz svijeta. Ideja je priča u priči - unutrašnji lomovi i snovi djevojke koja smišlja ljubavnu priču, pjeva i sama želeći ljubav.

Širom otvorenih očiju i srca proputovala je Vesna dobrim dijelom planete, mijenjala usput sopstvenu svijest i svoja bogata iskustva danas pretače u muziku i pokretne slike. Sa njima donese u naše krajeve miris indijskih polja i hladnoću Skandinavije, sve to pomiješano u divni spoj koji nikoga ne ostavi ravnodušnim.

Rezultat je i najnoviji spot čiji kadrovi su nastajali daleko od njenog rodnog Nikšića.



(Opširnije u “Blicu Crna Gora”)




Bivši radnici “Vektre Jakić”: Dragan Brković širi o nama neistine i prijeti

Predstavnici bivših zaposlenih kompanije „Vektra Jakić“ saopštili su juče da vlasnik kompanije, podgorički biznismen Dragan Brković nije ispoštovao ni posljednje obećanje o isplati minimalca od 1.700 eura po radniku do 30. avgusta. Slobodan Drobnjak, Dejan Mazalica i Radiša Obrenić naveli su juče u saopštenju da je Brković na jednom od sastanaka sa bivšim rukovodiocima “Jakića” iznio niz neistina o njima trojici, ali i prijetnje.



(Opširnuije u “Blicu Crna Gora”)


Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.