EPIDEMIJA U BERANU: Broj obolelih prešao 1.300

Izvor: Kurir, 03.Sep.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPIDEMIJA U BERANU: Broj obolelih prešao 1.300

Crnogorski ministri zdravlja i održivog razvoja Miodrag Radunović i Branislav Gvozdenović razgovaraju o merama sprečavanja složenije epidemiološke situacije

BERANE - Broj građana u Beranama koji su se lekarima javili zbog stomačnih tegoba do danas je povećan na više od 1.300.

U tom gradu danas borave crnogorski ministri zdravlja i održivog razvoja Miodrag Radunović i Branislav Gvozdenović.

Oni sa predsednikom beranske opštine Vukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Golubovićem razgovaraju o merama sprečavanja složenije epidemiološke situacije u tom gradu pošto se gradsko smeće već u dužem periodu ne odvozi, jer su meštani Beransela blokirali lokalnu deponiju u mestu Vasove vode.

Ministar Radunović je ranije upozorio na mogućnost da se zbog krajnje nepovoljne higijensko-sanitarne situacije, ne samo u Beranama već i u regionu, pojavi tifus ili čak kolera.

Radunović je rekao da bi Crna Gora, ako do toga dodje, mogla biti obeležena kao crna mrlja na mapi Evrope i sveta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.