Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blan odlazi, PSŽ daje milione za nasljednika

Najavljeno - ostvareno. Šampion Francuske definitivno će se rastati sa trenerom.

Poslije odlaska Zlatana Ibrahimovića, PSŽ će u sljedeću sezonu definitivno krenuti i bez šefa stručnog štaba Lorana Blana.

Francuski trener i nekadašnji reprezentativac odlazi sa Parka prinčeva poslije tri godine, iako je imao ugovor na još dvije sezone.

"Dogovor o tome je postignut, a čeka se još samo da klupski operativci raskinu saradnju i ozvanične rastanak", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << javljaju francuski mediji.

Istovremeno, iz Španije stiže veoma konkretna najava ko će naslediti šefa struke Parižana.

Prvi čovjek kluba Naser Al Helaifi napravio je nekoliko konkretnih poteza da bi doveo u klub trenera Sevilje Unai Emerija. U tu svrhu platiće klubu iz Andaluzije dva miliona evra, da bi tako bio siguran da će mu želja biti ostvarena.

"Ovim potezom, predsjednik PSŽ-a planira da popuni slagalicu šampionskog tima, koji će 'napasti' titulu Lige šampiona, što nije uspješno urađeno pod Blanovim vođstvom", piše "Marka".

Na čelu sa francuskim trenerom, PSŽ je osvojio po tri titule, Liga kupa i nacionalna Superkupa, dok je u Ligi šampiona stizao do četvrtfinala, u kojima je ispadao od Čelsija, Barselone i Mančester sitija.

Trostruki osvajač Lige Evrope sa Seviljom uskoro bi mogao da bude promovisan u novog trenera PSŽ-a, a na njegovo mjesto najvjerovatnije će doći bivši selektor Čilea Horhe Sampaoli.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.