Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 22:07

Blace: U Domu za ometene u razvoju zaraženo sedam zaposlenih i četiri štićenika

U Domu za smeštaj odraslih ometenih u razvoju Trbunje u Blacu koronavirusom zaraženo je sedmoro zaposlenih i četiri štićenika.

Kako je saopšteno iz Kriznog štaba te opštine, u poslednjih dva dana došlo je do naglog povećanja broja obolelih sa dva na 13 u toj opštini.

Rezultati testiranja 30 osoba pokazali su da je 11 osoba iz Doma za ometene u razvoju zaraženo koronavirusom.

Ranije je saopšteno da je kod jedne radnice tog doma koja živi u Kruševcu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << potvrđeno prisustvo virusa, a da je još jedna osoba pod sumnjom.

"Ovakvo stanje zabrinjava i po hitnom postupku biće testirani svi zaposleni i štićenici u Doma u Trbunju kao i osobe sa simptomima koje su bile u kontaktu sa obolelima", izjavio je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

On je apelovao na sve meštane koji osećaju simptome slične virusu ili su imali kontakte sa obolelima da se odmah jave Domu zdravlja, ambulanti za kovid-19, koja radi od 7.00 do 22 sata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Blace: U Domu za ometene u razvoju zaraženo sedam zaposlenih i četiri štićenika

Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020

U Domu za smeštaj odraslih ometenih u razvoju Trbunje u Blacu koronavirusom zaraženo je sedmoro zaposlenih i četiri štićenika...Kako je saopšteno iz Kriznog štaba te opštine, u poslednjih dva dana došlo je do naglog povećanja broja obolelih sa dva na 13 u toj opštini...Rezultati testiranja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.