Bizarno: Kupovina abortusa sa popustom - greška ili nedozvoljena reklama?! Utvrdiće inspekcija! (FOTO)

Izvor: S media, 08.Nov.2012, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarno: Kupovina abortusa sa popustom - greška ili nedozvoljena reklama?! Utvrdiće inspekcija! (FOTO)

Na sajtovima koji prodaju robu i usluge sa popustima, mogu se naći razne zdravstvene i estetske usluge. Ipak ,jedna od njih šokirala je ceo region.

Privatna klinika iz Beograda objavila je preko internet sajta na kome je moguće kupiti robu i usluge sa velikim popustim neobičnu ponudu - abortus sa anestezijom!

Ženama se nudi mogućnost da „kupe“ sebi ili poklone nekom drugom kiretažu za 18.000 dinara!

Suvlasnik sajta koji je objavio ponudu za S media >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << portal kaže da na njihovom sajtu samo reklamira tuđu uslugu.

- Mi sklapamo ugovore sa firmama koje su kreatori i ponuđači usluga, a mi im samo ustupamo prostor – kaže za S media portal Nebojša Popović, suvlasnik sajta koji je objavio bizarnu ponudu. - Za nas kao sajt je bitno da je firma, u ovom slučaju klinika, registrovana za delatnost koju obavlja i da ispoštuje svakog klijenta koji kupi uslugu preko nas.

Klinika „pere ruke“

Međutim, vlasnica klinike za S media portal demantuje da su ova reklama i ponuda potekla od njih!

- Došlo je do greške, mi nismo dali tu ponudu već popuste na druge usluge kao što su kolposkopija i papa testovi, a oni su greškom objavili prekid trudnoće – objašnjava vlasnica klinike za S media portal i dodaje:

- To nije naša reklama!

Ponuda „na čekanju“

Ponuda „abortusa sa anestezijom“ trenutno je stavljena na čekanje, ali vlasnici sajta ne žele da je skinu samoinicijativno. Razlog – tvrde da takav nalog nisu dobili od klinike! Oni objašnjavaju za S media portal da je ponuda objavljena po nalogu klinike sa kojom imaju i precizan ugovor.

- Mi imamo ugovor koji je potpisan i overen. Mi ne možemo da stavimo bilo šta na sajt! U najmanju ruku je nekorektno sa njihove strane da tako nešto kažu. Jer u ugovoru se vidi i pečat i potpis ovlašćenog lica, oni su predložili ponudu i dali cenu - tvrdi suvlasnik sajta Popović.

On objašnjava da je sa kolegama samoinicijativno stavio ponudu „na čekanje“, jer vlasnica nije htela da im odgovori na poziv:

- Rekli su da nije tu. Čekamo da se ona javi jer ipak je to njihova reklama, mada mi imamo pravo da skinemo reklamu. Kada smo ih pozvali, žena koja se javila rekla je da su oduševljeni reklamom i interesovanjem. Mi smo za to da ponuda potpuno bude obustavljena.

Crna slika Srbije

Bez obzira da li se radi o grešci ili nameri, ostaje pitanje o moralnom aspektu promovisanja ove usluge.

- Ne odobravam ovakav vid oglašavanja, ali da sam odbio kliniku i da vam se ona obratila, možda biste vi mene zvali da sada razgovaramo o diskriminaciji – komentariše suvlasnik sajta koji je objavio bizarni oglas. - Ovo je posao, i mi nismo ovlašćeni da odbijamo nešto što je zakonski odobreno.

Iz klinike, pak, stiže malo drugačija poruka...

- Ako neko hoće da uradi prekid trudnoće, vi mu to ne možete zabraniti – podsećaju iz ove privatne medicinske ustanove. - Žene to mogu da urade gde god; da l’ u ’Frontu’, ’Višegradskoj’ ili privatno! Svi smo svedoci ogromnog broja abortusa u Srbiji. Na žalost, to je tako.Naša politika je da svaku ženu prvo pokušamo da odgovorimo od abortusa i da rodi dete, ali to vam je današnjica Srbije...

Ministаrstvo zdrаvljа: Zabranjeno oglašavanje usluga!

Iz Ministarstva zdravlja podsećaju da je svako oglašavanje zdravstvenih usluga zabranjeno zakonom.

„Nа osnovu Zаkonа o zdrаvstvenoj zаštiti zаbrаnjeno je oglаšаvаnje, odnosno reklаmirаnje zdrаvstvenih uslugа, stručno-medicinskih postupаkа i metodа zdrаvstvene zаštite, koje se obаvljаju u zdrаvstvenoj ustаnovi, privаtnoj prаksi ili u drugom prаvnom licu koje obаvljа zdrаvstvenu delаtnost, u sredstvimа jаvnog informisаnjа i nа drugim nosiocimа oglаsnih porukа koje su uređene zаkonom kojim se reguliše oblаst oglаšаvаnjа“, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja dostavljenom S media portalu.

Oni, takođe, navode da je dozvoljeno oglаšаvаnje nаzivа zdrаvstvene ustаnove, odnosno poslovnog imenа privаtne prаkse, sedištа, delаtnosti kojа je utvrđenа rešenjem o ispunjenosti uslovа zа obаvljаnje zdrаvstvene delаtnosti, kаo i rаdnog vremenа.

Kako S media saznaje, zdrаvstvenа inspekcijа Ministаrstvа zdrаvljа izvršiće inspekcijski nаdzor u ginekološkoj ordinаciji koja je oglasila „abortus sa anestezijom“.

Maja Kukavica

Foto: Printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.