Bivši austrijski ministar ne može na sud zbog korupcije jer je povređen na skijanju

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši austrijski ministar ne može na sud zbog korupcije jer je povređen na skijanju

Bivšeg ministra unutrašnjih poslova Austrije Ernsta Štrasera, koji odgovara pred sudom zbog primanja mita za lobiranje tokom svog mandata u Evropskom parlamentu, nepoznato lice je teško povredilo za vreme skijanja.

Zasad neidentifikovani skijaš sudario se sa Štraserom frontalno, pri tom mu nanevši tešku povredu noge, i ostavivši ga da leži.

Štrasera je služba spasavanja dopremila do obližnje bolnice, a potom u bečki Klinički centar AKH, objasnio je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policije Anton Šenc.

Za nepoznatim skijašem se traga“.

Inače Štraser bi trebalo 4. marta da se ponovo pojavi pred sudom zbog afere primanja mita za lobiranje u Evropskom parlamentu.

Tokom prvog suđenja on je osuđen na četiri godine zatvora zbog korupcije od 100.000 evra, ali je Viši sud poništio presudu zbog formalne greške tokom suđenja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.