Bio dvaput jedan kralj nagrađen na festivalu u Montraelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bio dvaput jedan kralj" nagrađen na festivalu u Montraelu

Kratkometražni animirani film "Bio dvaput jedan kralj" (Twice Upon a Time) Vojina Vasovića i Nikole Stepkovića osvojio je nagradu za najbolju animaciju u međunarodnoj konkurenciji "Kanadskog festivala nezavisnog filma" (Canada Independent Film Festival) u Montrealu.

Ovo je već šesta nagrada za ovu srpsko-kanadsku koprodukciju produkcijskih kuća "Plan 9" i "To Blink Animation studia".

Na nedavno završenom festivalu "Fancine" u Malagi film je osvojio nagradu publike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubrzo nakon nagrade za najbolju originalnu kompoziciju na kraljevskom festivalu koja je pripala Vladimiru Kerkezu i Aleksandru Ranđeloviću.

Najveći uspeh film je ostvario osvojivši čak tri nagrade - za najbolju animaciju, najbolji scenario i najbolji film u celini na "Canada Shorts festivalu" u Nju Bransviku.

"Bio dvaput jedan kralj" nastavlja festivalsku turneju sledeceg meseca u Italiji na "Alesandria Film Festivalu".

"Bio dvaput jedan kralj" je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu.

Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovođu.

Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj - dvoglava aždaja.

Glasove u filmu daju Džon Vajt i Miodrag Mića Milovanov, a animaciju pored Vasovića i Stepkovića potpisuju i Snežana Čubrilović, Mladen Nikolić i Jelena Milunović.

Vasović i Stepković rade na dugometražnoj verziji ovog filma, kao i na novom kratkometražnom animiranom poduhvatu pod radnim nazivom "Veliki robot" (Just For The Record) čija se premijera očekuje krajem ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.