Bijeljina: Probijen drinski nasip kod Rače, Sava u stagnaciji

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijeljina: Probijen drinski nasip kod Rače, Sava u stagnaciji

Štab za vanredne situacije Bijeljine večeras je saopštio da je probijen drinski nasip kod Stare Rače i da je vodostaj reke Save u stagnaciji.

Posle probijanja nasipa kod Rače, počelo je opadanje vodostaja. Tokom noći sa tog dela drinskog nasipa izvršena je evakuacija stanovništva i stoke.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je ranije danas da su nasipi sigurni i da reka Sava ne prodire više u Semberiju.

U toku noći sa tog dela drinskog nasipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evakuaisano je stanovništvo i stoka.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da su nasipi sigurni i reka Sava ne prodire više u Semberiju.

Prema njegovim rečima, u poplavljenom području kod Rače voda je 1,3 metra viša od nivoa Save, zbog čega će na predlog stručnjaka i uz odobrenje Republičkog kriznog štaba biti presečen deo nasipa kako bi voda iz poplavljenih sela otekla u Savu i Drinu.

Iz Uprave Civilne zaštite RS navode da je na području opštine Donji Žabar utvrđen nasip u mestu Kopanica i reka Sava se više ne izliva na tom području. Na utvrdjivanju tog dela nasipa bile su angažovane Oružane snage BiH, a u ovoj opštini i dalje je pod vodom oko 50 kuća.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Šamcu odlučio je da danas osnovni zadatak bude uklanjanje uginule stoke.

Pošto je u gradu ostalo oko 25 odsto stanovništva, a nivo vode opao za jedan metar, odlučeno je da štab pokuša da se približi gradu što je više moguće.

Donesena je i odluka o uvođenju policijskog časa koji će trajati od 22 do 6 časova.

U opštini Modriča aktivnosti su usmerene na dostavu hrane, vode, lekova, higijenskih paketa i drugih potrepština u mestima koja su bila ugrožena poplavama.

U naselju Janja u toku je čišćenje i dezinfekcija terena, a u gradskom jezgru ispumpavanje vode iz podruma i sa ulica.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.