Bijelić: Beograd na vodi ne može bez podrške države i evropskih fondova

Izvor: Blic, 13.Avg.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijelić: "Beograd na vodi" ne može bez podrške države i evropskih fondova

Predsednik resornog Odbora za infrastrukturu Demokratske stranke Aleksandar Bijelić izjavio je danas da će se gradonačelnik Beograda Dragan Đilas "sigurno odazvati" svakom pozivu koji može doneti dobar posao za Beograd, ali nije potvrdio njegov sastanak sa potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem povodom projekta "Beograd na vodi".

- Sigurno je da je 'Beograd na vodi' jedan od najvećih projekata grada, osim metroa, koji ne može da se završi bez podrške republike i evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fondova - rekao je Bijelić na konferenciji za novinare Demokratske stranke.

Beograd želi da učestvuje u projektu "Beograd na vodi" i pruži svaki mogući doprinos i Đilas će sigurno tako i postupiti, izjavio Bijelić.

Pročitajte još Vučić i Đilas grade "Beograd na vodi" Vučić i Đilas do kraja nedelje o "Beogradu na vodi"

On je optužio vladu da sklapa direktne poslove sa stranim kompanijama, bez poštovanja procedure javnih nabavki.

Kao primer je Bijelić naveo sporazum sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i kineskom kompanijom oko gradnje Koridora 11.

Srbija ima više od tri milijarde evra ugovorenih kredita sa evropskim bankama za ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu, a procenat iskorišćenosti tih kredita je manji od 30 odsto. Umesto da iskoristi te kredite, vlada uzima nove i ugovara direktne poslove, bez poznate projektne dokumentacije, transparentnih cena i rokova za završetak izvođenja, rekao je Bijelić.

On je izjavio da ne može da se seti i jednog projekta u proteklih godinu dana koji je vlada ugovorila uz poštovanje Zakona o javnim nabavkama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.