Bicikl koji je nemoguće ukrasti

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bicikl koji je nemoguće ukrasti

SATIJAGO - Tri čileanska studenta, budućih inženjera, napravili su bicikl za koji tvrde da ga je nemoguće ukrasti.

Svedenog dizajna, prototip dvotočkaša pod nazivom "Jerka" (Yerka), nedavno je predstavljen javnosti.

Bicikl ima sopstveni sistem zaključavanja. Naime, sam njegov ram služi kao katanac.

Treba samo odvrnuti dio okvira i ponovo ga zavrnuti-zaključati oko bandere ili drveta. Eventualni lopov mogao bi samo da polomi točkove, ali svakako ne i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njime odveze.

Studenti Huan Monsalve, Andres Roj i Kristobal Kabelo se nadaju da će njihov bicikl početi da se prodaje od iduće godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitno potreban u Srbiji: Bicikl koji je nemoguće ukrasti

Izvor: Svet, 24.Avg.2014

Tri čileanska studenta, budući inženjeri, napravili su bicikl za koji tvrde da ga je nemoguće ukrasti. Bicikl ima sopstveni sistem zaključavanja. Naime, sam njegov ram služi kao katanac. Treba samo odvrnuti deo okvira i ponovo ga zavrnuti-zaključati oko bandere ili drveta.. Svedenog dizajna,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.