Biće osnovana Radna grupa za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije

Izvor: B92, 25.Maj.2021, 12:41

"Biće osnovana Radna grupa za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije"

Beograd -- Ministar Zlatibor Lončar je izjavio da je trenutak da se oformi radna grupa Ministarstva zdravlja za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida 19.

Ministar Lončar je rekao da će u radnoj grupi biti predstavnici iz bolnica, iz lokalnih samouprava i oni koji se bave statistikom.

"Rekli smo da kada se stvore uslovi, da ćemo oformiti tim koji će se baviti analizom smrtnih slučajeva od kovida 19. Jedini način da se pouzdano zna da li je neko preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od korone je obdukcija, ali ona nije smela da se radi po preporuci ZSO na takvim pacijentima", navio je Lončar.

Prema njegovim rečima, to radimo zbog budućih pandemija da nove generacije mogu da izvuku poruku.

"U toj analizi biće obuhvaćeni i ljudi koji su umrli, a nisu bili u bolnici. Analiziraćemo potvrde o smrti, pa će se videti da li je iz porodice umrlog neko bio u dodiru sa kovidom", naglasio je Lončar.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osnovana Radna grupa za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2021

Ministarstvo zdravlja formiralo je Radnu grupu za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije korona virusa, jer i dalje ne može sa sigurnošću da se tvrdi koji je tačan uzrok smrti ljudi, zbog toga što nije moguće raditi obdukcije, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar...Lončar je,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.