BiH OTVARA GRANICE! Crnogorcima su OČITALI BUKVICU, tri zemlje su na SPISKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 16:28

BiH OTVARA GRANICE! Crnogorcima su OČITALI BUKVICU, tri zemlje su na SPISKU

Doneli su odluku.

Na današnjoj sednici Veća ministara Bosne i Hercegovine donesena je odluka o otvaranju granica te zemlje sa susednim zemljama.

Kako je rekao predsedavajući Zoran Tegeltija donesena je odluka da se otvore granice sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, a otvaraju se i aerodromi od 1. juna ove godine.

Odluka se odnosi samo na građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

On je kazao da se ova mera odnosi i na Crnu Goru i pored što ta zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema sličan tretman prema građanima BiH.

Podsećamo, 25. maja je premijer Crne Gore Duško Marković najavio otvaranje granica od 1. juna za desetak evropskih zemalja, ali ne i za Srbiju.

- Prvih dana juna granice će biti otvorene sa zemljama koje ispunjavaju kriterijuma Instituta za javno zdravlje, a to su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Austrija, Nemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Grčka.

Kao što možete videti, Srbija nije na spisku zemalja čiji građani će moći slobodno da uđu u Crnu Goru, a razlog za to je, kako je rečeno jer smo navodno i dalje "pod maskama".

I Hrvati su danas najavili otvaranje granica za državljane deset zemalja, među kojima nema Srbije, ali ni Crne Gore.

- Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letonija, Litvaniju, Poljsku i Nemačku - rekao je Plenković, a preneli hrvatski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH otvara granice: Ove zemlje su na spisku

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2020

Na današnjoj sednici Veća ministara Bosne i Hercegovine donesena je odluka o otvaranju granica te zemlje sa susednim zemljama Na današnjoj sednici Veća ministara Bosne i Hercegovine donesena je odluka o otvaranju granica te zemlje sa susednim zemljama. Kako je rekao predsedavajući...

Nastavak na Večernje novosti...

Granice Crne Gore otvorene za državljane 26 zemalja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2020

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti i formalno je 28. maja odlučilo o otvaranju granice za državljane onih država čija je aktivna stopa slučajeva COVID-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika. Tako će na predlog Instituta za javno zdravlje, bez karantina i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.