Bezbednosne snage ubile još najmanje četiri demonstranta u Mjanmaru

Izvor: Beta, 13.Mar.2021, 12:35

Bezbednosne snage ubile još najmanje četiri demonstranta u Mjanmaru

Bezbednosne snage u Mjanmaru ubile su danas još najmanje četiri osobe tokom razbijanja demonstracija protiv vojne vlade u toj zemlji.Zvanično su potvrdjene tri smrti u gradu Mandalaju i jedna u mestu Pjaj, ali je na društvenim mrežama bilo više izveštaja o smrtnim slučajevima, uz fotografije ubijenih, kao i ranjenih.Ujedinjene nacije navode da su bezbednosne snage u Mjanmaru do sada ubile najmanje 70 demonstranata, ističući da postoji "sve više dokaza o zločinima protiv čovečnosti".Uprkos policijskom času demonstranti na ulice izlaze svakog dana od 1. februara kada je vojska pučom svrgla civilnu vladu.Policija za rasterivanje okupljenih koristi bojevu municiju i dimne bombe.Osim hapšenja na demonstracijama, policija sprovodi i racije i hapsi ljude u stanovima i kućama. Za sada postoje navodi da je nekoliko ljudi preminulo u pritvoru.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mjanmar: 12 mrtvih dok se nastavljaju protesti protiv puča

Izvor: VOA, 13.Mar.2021

Demonstranti su ponovo izašli na ulice gradova Mjanmara u subotu, a snage bezbednosti reagovale su ispaljujući ispaljujući bojevu municiju u gomilu.  Mediji i očevici prenose da su bezbednosne snage ubile najmanje 12 osoba u gradovima širom zemlje, prenosi agencija Rojters. Usred kontinuiranih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.