Bežao od policije sa metkom u cevi: Pao Lucifer, poslednji Kekin čovek od poverenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bežao od policije sa metkom u cevi: Pao Lucifer, poslednji Kekin čovek od poverenja

Prilikom hapšenja osumnjičeni, koji je kod sebe imao pištolj marke “glok 17″, sa metkom u cevi, pokušao je da pobegne

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Ivana Borovčanina (1978) zvanog Lucifer, iz Novog Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i navođenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << overavanje neistinitog sadržaja. U pitanju je veoma blizak saradnik vođe novobeogradskog klana, Dejana Stojanovića Keke, mnogi kažu, njegov poslednji čovek od poverenja.

Traže našu krv! Islamska država objavila mapu Srbije i JEZIVO upozorenje na srpskom

, ali ga je policija u tome sprečila i razoružala. Borovčanin. je, kako se sumnja, koristio falsifikovane lične isprave, a za njim je bila raspisana i potraga zbog izvršenja kazne zatvora u KPZ Sremska Mitrovica.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Lucifer je 2008. godine pao u Kruševcu, iako je promenio identitet, ali ovo hapšenje nema veze sa tim slučajem. Kad je uhapšen, ustavljeno je da je on glavni osumnjičeni za ubistvo Milana Vukmanovića 1996. godine ispred Sava Centra. Prvostepeni sud ga je osudio na zatvorsku kaznu, kao i pokojnog Vujadina Pejakovića, zvanog Vule Balavi. Apelacioni sud ga je 2013. oslobodio optužbi za ubistvo Vukmanovića.

Zapravo, Apelacioni sud je samo potvrdio oslobađajuću presudu Višeg suda i odbio žalbu tužioca.

U obrazloženju odluke, pisalo je, između ostalog, je Vukmanović pucao pre nego što je pogođen, i da stoga postoji realna mogućnost da je neko od prisutnih lica (Borovčanin, Pejaković) postupao u nužnoj odbrani.

– Kako se nije moglo utvrditi ko je pucao u Vukmanovića, pravilan je zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da je ga ubio Borovčanin – naveo je Apelacioni sud.

Što se tiče Vujadina Pejakovića, on je ubijen 2012. godine u kafiću “Ki Largo” u Bloku 45, kada je na njega ispaljeno desetak metaka.

Inače, u Beloj knjizi MUP-a Srbije se navodi da je uslov ulaska u Kekinu grupu bio da su članovi do sada već izvršili neko ubistvo ili pokušali nekog da ubiju. Grupa je više godina bila u sukobu sa grupom pokojnog Jezdimirović Stevana zv. Jezda, a zbog primata za teritoriju Novog Beograda. U tom sukobu koji je dugo trajao bilo je na obe strane više mrtvih i ranjenih.

Kriminalna delatnost grupe je vršenje svih težih krivičnih dela: ubistva, pokušaji ubistva, silovanja, razbojništva, iznude, ucene, nasilničko ponašanje, oduzimanje motornih vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge i dr. Članovi grupe se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih dela ubistava i pokušaja ubistva u Beogradu. Za većinu tih krivičnih dela podnošene su prijave koje nisu okončane presudama, a izvršioci su na slobodi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.