Bez pirinčanih polja u Nišu

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez "pirinčanih polja" u Nišu

Skupština Niša danas nije odlučivala o predlogu Komisije za nazive ulica da jedna ulica u tom gradu dobije naziv - Pirinčanih polja.

"Tamo (u tom delu Niša) imate Ulicu crvenih ruža i rascvetanih jorgovana, još su samo falila pirinčana polja da zaokružimo tu nebulozu", rekao je predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić kada se raspravljalo o imenu ulice.

Predlog je povučen pre izjašnjavanja odbornika o novim nazivima ulica u Nišu.

Iako se ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Nišu ni u okolini ne uzgaja pirinač, povod za imenovanje jedne ulice su navodi nekoliko putopisaca iz 15. 16. i 17. veka koji su prolazeći kroz Niš zapisali da u "toj varoši mnogo raste pirinač".

Prema obrazloženju Komisije za nazive ulica, Nemac Jakob Becek koji je kroz Niš prolazio 1564. godine zapisao je da "u Nišu žive Turci, a u okolini raste pirinač".

Odbornici niške skupštine o predlozima Komisije za nazive ulica odlučivaće u sredu 13. marta.

(Beta/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulica pirinčanih polja u Nišu čeka bolje dane

Izvor: Danas, 13.Mar.2013

Komisija za nazive delova naseljenih mesta i ulica odlučila je da povuče predlog da se jedna bezimena ulica u niškom naselju Čalije nazove Ulicom pirinčanih polja nakon nesvakidašnje reakcije javnosti na takav predlog, rekao je juče član Komisije Dragan Aranđelović.

Nastavak na Danas...

Niš ipak bez ulice pirinčanih polja

Izvor: Glas javnosti, 14.Mar.2013, 13:19

NIŠ - Skupština Niša danas nije odlučivala o predlogu Komisije za nazive ulica da jedna ulica u tom gradu dobije naziv - Pirinčanih polja..."U tom delu Niša imate Ulicu crvenih ruža i rascvetanih jorgovana,..još su samo falila pirinčana polja da zaokružimo tu nebulozu", rekao je..predsednik...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.