Bez otpuštanja radnika u Mocartu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2020, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez otpuštanja radnika u Mocartu

Posle donacije 10 respiratora zdravstvenom sistemu Srbije, opremanja sigurnih kuća televizorima, opremanja prostorija za smeštaj bolesnika u Nišu, u kompaniji Mocart ističu da je jedan od prioriteta i sačuvati radna mesta i obezbediti egzistenciju za svoje radnike.

S obzirom da Mocart u velikoj meri zavisi od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona, jasno je da kompanija trpi značajne finansijske gubitke, sa padom prometa od 90 odsto, ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Uprkos tome, generalna direktorka Mocarta, Koviljka Lončar ističe da je kompaniji od svega najvažnije da pomogne državi i zdravstvenom sistemu, ali i da sačuva sva radna mesta.

Mocart ima oko 4.500 zaposlenih u sistemu. Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj meri i naši budući uspesi na tržištima širom sveta na kojima poslujemo, naglasila je Lončar.

Kako je rekla, to znači da ćemo plate isplaćivati redovno, u punom iznosu i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane, a prinudni odmori i otpuštanja - nisu opcija.

Mocart stoji iza svojih zaposlenih, zajedno činimo veliku porodicu u kojoj je svaki pojedinac doprineo izdizanju i odžavanju kompanije na liderskoj poziciji, poručila je Lončar.

"Mi smo domaća kompanija, koja skoro 20 godina posluje u Srbiji", podsetila je ona i ocenila da je logično i prirodno da u uslovima katastrofe učini najviše što može za svoje zaposlene, ali i korisnike usluga, partnere, prijatelje i građane.

Lončar je najavila i da će donirati 100.000 evra bolnicama direktno u područjima najpogođenijim korona virusom, trudeći se da pokrije sve regione u Srbiji.

Ona je dodala da će kompanija, u saradnji sa lokalnim samoupravama u Srbiji, obezbediti i besplatne pakete za penzionere.

U nekim opštinama ćemo dati i logističku podršku da se paketi dopreme do naših najstarijih sugrađana koji su najviše pogođeni ovom pošasti, naglasila je Lončar.

"Ponosni smo na to kako su se naši zaposleni poneli u ova krizna vremena", istakla je ona i konstatovala da donacije kompanije često nisu samo finansijske prirode.

O pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ne razmišlja samo menadžment kompanije ili sektor koji je primarno za to zadužen, već svaki pojedinac, zaključila je Lončar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oko 4.500 zaposlenih Mozzarta ne mora da brine za svoje radno mesto

Izvor: Blic, 27.Mar.2020

Posle donacije DESET respiratora zdravstvenom sistemu Srbije, opremanja sigurnih kuća televizorima, opremanja prostorija za smestaj bolesnika u Nišu, u kompaniji Mozzart ističu da je jedan od prioritet i - sačuvati radna mesta i obezbediti egzisteniciju za svoje radnike, koji su svih ovih godina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.