27. mart  2020. 17.38  | Izvor: FoNet

Bez otpuštanja radnika u Mocartu

BEOGRAD -

Posle donacije 10 respiratora zdravstvenom sistemu Srbije, opremanja sigurnih kuća televizorima, opremanja prostorija za smeštaj bolesnika u Nišu, u kompaniji Mocart ističu da je jedan od prioriteta i sačuvati radna mesta i obezbediti egzistenciju za svoje radnike.

S obzirom da Mocart u velikoj meri zavisi od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona, jasno je da kompanija trpi značajne finansijske gubitke, sa padom prometa od 90 odsto, ukazuje se u saopštenju.

mocart fjucers jpg

Uprkos tome, generalna direktorka Mocarta, Koviljka Lončar ističe da je kompaniji od svega najvažnije da pomogne državi i zdravstvenom sistemu, ali i da sačuva sva radna mesta.

Mocart ima oko 4.500 zaposlenih u sistemu. Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj meri i naši budući uspesi na tržištima širom sveta na kojima poslujemo, naglasila je Lončar.

Kako je rekla, to znači da ćemo plate isplaćivati redovno, u punom iznosu i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane, a prinudni odmori i otpuštanja - nisu opcija.

Mocart stoji iza svojih zaposlenih, zajedno činimo veliku porodicu u kojoj je svaki pojedinac doprineo izdizanju i odžavanju kompanije na liderskoj poziciji, poručila je Lončar.

"Mi smo domaća kompanija, koja skoro 20 godina posluje u Srbiji", podsetila je ona i ocenila da je logično i prirodno da u uslovima katastrofe učini najviše što može za svoje zaposlene, ali i korisnike usluga, partnere, prijatelje i građane.

Lončar je najavila i da će donirati 100.000 evra bolnicama direktno u područjima najpogođenijim korona virusom, trudeći se da pokrije sve regione u Srbiji.

Ona je dodala da će kompanija, u saradnji sa lokalnim samoupravama u Srbiji, obezbediti i besplatne pakete za penzionere.

U nekim opštinama ćemo dati i logističku podršku da se paketi dopreme do naših najstarijih sugrađana koji su najviše pogođeni ovom pošasti, naglasila je Lončar.

"Ponosni smo na to kako su se naši zaposleni poneli u ova krizna vremena", istakla je ona i konstatovala da donacije kompanije često nisu samo finansijske prirode.

O pomoći onima kojima je to najpotrebnije, ne razmišlja samo menadžment kompanije ili sektor koji je primarno za to zadužen, već svaki pojedinac, zaključila je Lončar.

 

Tagovi