Bez dokaza o mučenju Bošnjaka

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dokaza o mučenju Bošnjaka

Sud u Strazburu odbio je tužbu koju su protiv države Srbije podneli Sulejman Muratović (80) i Rizo Džigal (50) s Peštera.

Muratović se žalio da je u vreme policijske akcije oduzimanja ilegalnog oružja, koje nije posedovao, privođen u policijske stanice u Karajukića Bunarima i Sjenici i u novopazarski SUP uz tvrdnju da je zverski tučen, zlostavljan i ponižavan. Iste muke preživeo je i Mustafa Džigal koji je preminuo 2012, pa je tužbu podneo njegov sin Rizo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Prema njihovim tvrdnjama, policajci Mile Nedić, Radoslav Stefanović i Milić Karličić tražili su od Muratovića i Džigala puške, pištolje i mitraljeze optužujući ih da naoružavaju Bošnjake i da se zalažu za stvaranje države Sandžak. Muratović i Džigal tvrdili su da su ih tukli pendrecima, nogama i rukama nanevši im teške povrede opasne po život.

Međutim, 2009. Viši sud u Novom Pazaru utvrdio je da policajci nisu krivi, a ovu odluku potvrdio je Vrhovni sud Srbije. Organizacije za ljudska prava tada su tvrdile da je reč o drastičnom kršenju ljudskih prava i da institucije u Srbiji nisu kadre da se izbore za pravdu.

- Jedva smo ostali živi jer ni doktori nisu hteli da nam pruže prvu pomoć i daju lekarska uverenja. Morali smo da se spasavamo po privatnim ordinacijama i u Skoplju. Sud u Strazburu bio nam je poslednja nada, ali je sada i ona izgubljena. Za mene nema pravde na planeti. Ne verujem više nikome i ovakav ću otići u grob - kaže Muratović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.