Odbačene tužbe Bošnjaka

Izvor: Večernje novosti, 23.Dec.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačene tužbe Bošnjaka

EVROPSKI sud za ljudska prava odbio je žalbe Sulejmana Muratovića (80) i Riza Džigala (50) sa Peštera koji su se ovoj instituciji obratili nakon što, kako su napisali u svojim tužbama, pravdu nisu mogli da ostvare pred sudovima u Srbiji. Sud u Strazburu proglasio je njihovu tužbu neprihvatljivom i oni više nemaju pravo žalbe. Sulejman Muratović se žalio zbog torture koju je u maju i junu 1994. godine preživeo u novopazarskoj policiji. Rizo Džigal je tvrdio da je i njegov otac Mustafa Džigal, koji je preminuo 2012. godine, batinan i zlostavljan u novopazarskoj policiji kada su pripadnici MUP od njega tražili da preda oružje, koje nije imao.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bez dokaza o mučenju Bošnjaka

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015, 09:51

Sud u Strazburu odbio je tužbu koju su protiv države Srbije podneli Sulejman Muratović (80) i Rizo Džigal (50) s Peštera...Muratović se žalio da je u vreme policijske akcije oduzimanja ilegalnog oružja, koje nije posedovao, privođen u policijske stanice u Karajukića Bunarima i Sjenici i u novopazarski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.