Besplatan gradski prevoz za Lozničane starije od 65 godina

Izvor: RTS, 14.Jun.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan gradski prevoz za Lozničane starije od 65 godina

Svi Lozničani stariji od 65 godina, bilo da su penzioneri ili ne, ubuduće će imati besplatan gradski i prigradski autobuski prevoz za neograničen broj vožnji od mesta stanovanja do Loznice.
Slobodan Vulović iz Banje Koviljače i Rajko Vidić iz Loznice su među prvim lozničkim penzionerima koji će se uz personalizovanu karticu ubuduće voziti besplatno gradskim autobusima.

Do sada su, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Slobodan, imali određene povlastice za prevoz, a ubuduće, uz neograničen broj vožnji, ostvariće velike uštede:
"Na kartu Banja - Loznica trošio sam oko dve hiljade dinara mesečno, sada je olakšanje, to nam ostaje u kućnom budžetu."
"Loznica kao Loznica ima dosta prigradskih naselja i sela gde ima i dosta penzionera", ističe Rajko Vidić. "To je svakako lepa ušteda."
Da bi Lozničani stariji od 65 godina dobili svoju karticu za prevoz, sa jednom fotografijom treba da se jave u najbliže Udruženje penzionera i popune zahtev. Izrada kartice i dostava na kućnu adresu ići će na račun gradske uprave.

"Kategorija lica starijih od 65 godina je izuzetno značajna za Loznicu, odlučili smo se da pojednostavimo proceduru da bi njima značajno olakšali svakodnevni život i da bi eventualno putovanje po području grada Loznice učinili značajno lakšim i dostupnijim", kaže gradski menadžer Dejan Stalović.
U Loznici prema nekim procenama živi oko sedamnaest hiljada penzionera, a računajući i lica starija od 65 godina koja nemaju taj status, broj je mnogo veći. Većina njih živi bez primanja ili su ona svedena na minimum, a pravo na besplatan gradski prevoz jedan je od načina da im se rastereti kućni budžet.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.