Berniju Sandersu ugrađena dva stenta

Izvor: VOA, 02.Okt.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berniju Sandersu ugrađena dva stenta

Američki senator iz države Vermont Berni Sanders, kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, operisan je zbog blokirane srčane arterije i ugrađena su mu dva stenta, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba. Kako se navodi, Sanders, do daljnjeg, obustavlja aktivnosti u kampanji. Senator, koji ima 78 godina, u utorak uveče je osetio bol u grudima i prebačen je u bolnicu. Sandersovi saradnici kažu da se oseća dobro i da je “dobro raspoložen”. Berni Sanders je najstariji kandidat koji se bori za demokratsku nominaciju iako su dvoje drugih favorita - Džo Bajden (76) i Elizabet Voren (70) - i sami u osmoj deceniji života. Pitanje da li je možda suviše star da obavlja dužnost predsednika se pominjalo u kampanji, ali je Sanders do sada bio relativno dobrog zdravlja. 2016. mu je utvrđen blago povišen holesterol, ali bez naznaka srčane bolesti.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Berni Sanders se oporavlja nakon što je hospitalizovan, ali Tramp zbog njegovog zdravstvenog stanja TRLJA RUKE

Izvor: Blic, 03.Okt.2019, 15:18

Berni Sanders (78), američki senator i jedan od vodećih kandidata za predsednika SAD, rekao je da se dobro oseća nakon što je hitno hospitalizovan zbog začepljenja arterija. Njegovo zdravstveno stanje je mnoge zabrinulo, ali je jasno da će nju pokušati da iskoristi - Donald Tramp.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.