Beriša najavio tužbu protiv Blinkena

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 20:01

Beriša najavio tužbu protiv Blinkena

Bivši predsednik Albanije Salji Beriša na vanrednoj konferenciji za medije najavio je da će podneti tužbu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

On je juče izjavio da je Beriši i njegovoj porodici zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije, javlja Juronjuz Albanija.

Beriša kaže da je ovlastio svog advokata u Francuskoj da pokrene tužbu protiv Blinkena zbog javne klevete, koju je o njemu i njegovoj porodici izneo iz njemu nepoznatih razloga i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikakvog upozorenja.

"Ne postoji niko u Albaniji ili na svetu ko može da kaže da jesam ili sam bio umešan u bilo kakvu koruptivnu aferu, zbog čega sam razgovarao sa svojim pravnim savetnikom u neutralnoj i uglednoj zemlji poput Francuske, da bih podneo tužbu protiv Entonija Blinkena zbog javnog klevetanja na Kaznenom sudu u Parizu", rekao je Beriša.

Na pitanje novinara da li će tužiti i pomoćnika državnog sekretara za Evropu Metjua Palmera, koji je u intervjuu za Glas Amerike naveo da je Beriša "zloupotrebio svoj položaj", bivši premijer rekao je da treba da pogleda njegovu izjavu, ali da veruje "da je visoki američki zvaničnik branio stav Stejt departmenta" i da je za sada fokus na Blinkenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NJEGOVOJ DRSKOSTI NEMA KRAJA: Beriša podnosi tužbu protiv američkog državnog sekretara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021

Bivši predsednik Albanije Salji Beriša na vanrednoj konferenciji za medije najavio je da će podneti tužbu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je juče izjavio da je Beriši i njegovoj porodici zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije...Beriša kaže da je ovlastio svog advokata...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.