Beogradski komunalni policajci na ulicama od ponedeljka

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski komunalni policajci na ulicama od ponedeljka

Beogradskim komunalnim policajcima danas su uručene službene legitimacije, čime je i zvanično počeo rad ove gradske službe. Njih 104 će početi da patroliraju već u ponedeljak.

Čuvarima komunalnog reda službene legitimacije svečano su uručili gradonačelnik Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Kako do komunalne policije

Sedište Komunalne policije je u Makenzijevoj 31, a od ponedeljka sa radom počinje i Operativni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centar ove službe. Brojevi telefona preko kojih će građani moći da prijave komunalne probleme su 2453-158, 2453-159 i 2432-482. Beograđani će ovoj službi moći da se obrate i slanjem i-mejla na komunalna.policija@beograd.gov.rs.

- Legitimacije koje ste dobili nisu samo formalnost, već šansa da stvarno nešto uradite za grad i da učinite da se građani osećaju bezbednije u njemu. Očekujem da Beograđanima pre svega ukazujete na propuste, i da kazne budu poslednja mera koju ćete preduzimati. Očekujem i dobar nastavak saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova jer svi imamo isti cilj , odnosno bezbednost građana u glavnom gradu - rekao je Đilas i dodao da će konačan broj komunalnih policajaca u prestonici biti 300.

Komunalna policija u Beogradu počinje sa radom u ponedeljak, ali će se pripadnici ove službe za početak upoznavati sa gradom, građanima i institucijama na terenu.

Prve dve nedelje rada smene će biti od 8 do 22 sata, a nakon čega će početi i noćni rad. Do Nove Godine praktično neće biti kažnjavanja, već samo upozoravanja i opominjanja.

Među nadležnostima komunalne policije biće bespravna gradnja, preprodaja, kontrola taksi prevoza i parkiranja, regulisanje buke, održavanje čistoće u parkovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.