Beograd nema pravo žalbe na odluku da se radikali ispitaju u Hagu

Izvor: RTS, 11.Jun.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd nema pravo žalbe na odluku da se radikali ispitaju u Hagu

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopštio je da Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu.
U saopštenju se navodi da Srbija nije tražila dozvolu da uloži žalbu na odluku suda.

"U datim okolnostima podnesci iz Srbije ne bi trebalo da se razmatraju i obaveštenje o žalbi i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svaka naknadna žalba koju podnese Srbija treba da budu odbačene", navodi se u saopštenju.
Sud u Hagu sredinom maja je odbacio zahtev da se suđenje članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću preda pravosuđu Srbije zbog mogućeg uticaja na svedoke.
Istovremeno izdao je nalog za njihovo hapšenje i od pravosudnih vlasti u Srbiji tražio da se Jojić i Radeta izruče Hagu.
Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je žalbu zbog odluke Mehanizma u Hagu da se Srbiji ne ustupi slučaj "Radikali".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hag o radikalima: Srbija nema pravo žalbe

Izvor: Mondo, 11.Jun.2019

Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu, saopštio je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove...Foto: MONDO/Predrag Vujić..Kako se navodi u saopštenju, Srbija nije tražila dozvolu da...

Nastavak na Mondo...

"Srbija nema pravo žalbe, radikalima će se suditi u Hagu"

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2019

Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu, saopštio je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove...Kako se navodi u saopštenju, Srbija nije tražila dozvolu da uloži žalbu na odluku suda...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.