Beograd: Podrška narodu Bosne

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Podrška narodu Bosne

Beograd -- U centru Beograda danas se okupilo oko 300 građana u znak podrške demonstrantima u Bosni koji protestuju već šest dana zbog loše društveno-ekonomske situacije.

Organizatori beogradskog skupa nisu hteli da se predstave, a rekli su da su iz grupe "Podrška narodu Tuzle iz Srbije" na društvenoj mreži "Fejsbuk".

"Nadamo se da je to plamen koji će zahvatiti ceo Balkan", rekao je jedan od organizatora skupa podrške, koji je protekao mirno, uz nadzor većeg broja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajaca.

Kako piše Blic, s druge strane, razdvojeni policijom okupilo se dvadesetak protivnika koji su uzvikivali "Živeo Ratko Mladić". Osim razmene psovki i uvreda, incidenata nije bilo.

Okupljeni su držali transparente s natpisima: "Stop represiji", "Padaj silo i nepravdo", "Podrška narodu BIH - danas Tuzla, sutra Beograd".

Na skupu je bila i nekadašnja direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koja je agenciji Beta kazala da je "podrška narodu Bosne i Hercegovine, podrška borbi protiv siromaštva. Siromaštvo je opasnost za ceo Balkan".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest podrške: "Danas Tuzla, sutra Beograd"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2014

U centru Beograda, stotinjak građana se okupilo kako bi protestom pružilo podršku i poslalo poruku solidarnosti sa narodom BiH koji već danima protestuje tražeći smjene vlasti

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.