Benajun lečen ljudskom placentom

Izvor: RTS, 24.Nov.2009, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benajun lečen ljudskom placentom

Fudbaler Liverpula potvrdio je da u okviru kontroverznog tretmana koji je dobio u Srbiji korišćena više ljudska nego konjska placenta. Osim Benajuna, u Beogradu se lečili Lampard, Glen Džonson i Fabio Aurelio.

Jusi Benajun potvrdio je da u okviru tretmana koji je dobio u Srbiji korišćena više ljudska nego konjska placenta.

Placenta poboljšava metaboličke procese, ubrzava regeneraciju tkiva i stimuliše imunitet, ubrzava zarastanje rana kao i oporavak posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << operacije, normalizuje i reguliše autonomni nervni sistem.

Centarhalf Liverpula, zajedno sa klupskim saigračima Glen Džonsonom, Albertom Rijerom i Fabijom Aurelijom, posetio je kliniku Marijane Kovačević prošle nedelje kako bi primio terapiju koja ubrzava oporavak teških povreda mišića.

Benajun je trebalo da napravi pauzu u igranju na mesec dana, ali je nakon primljene terapije, propustio samo dve nedelje fudbalske sezone.

Praksa Kovačevićeve, koju su u proteklom periodu posetili i Frank Lampard i Robin van Persi, primljena je skeptično od strane nekih delova društva, a u međuvremenu Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije ispituju da li Kovačevićeva poseduje licencu za sprovođenje terapije.

U fudbalskom klubu Liverpul tvrde da se u terapiji koristi konjska placenta, ali je Benajun dao svojom tvrdnjom potpuno novu sliku.

Bez injekcija

"Nisu korišćeni nikakvi delovi životinjskog organizma niti injekcije", kaže Benajun.

Doktorka je lečila mnogo igrača i čini se da je vrlo cenjena. Pre nego što smo započeli terapiju, objasnila mi je da će koristiti tečnost koja potiče iz placente jedne žene", objašnjava Benajun.

Igrač Liverpula navodi da ništa nije ubrizgano u mišić, već da je pomenutom tečnošću rađena masaža povređenog dela tela.

"To je dovelo do toga da sam bio u mogućnosti da igram ponovo i da pomognem timu u veoma važnom momentu. Nisam ni pomišljao da ću se tako brzo ponovo naći na terenu, a ova terapije je pokazala šta može da se postigne", zaključio je Benajun.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.