Belorusija rasporedila taktičke raketne komplekse: Odgovorićemo

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 16:39

Belorusija rasporedila taktičke raketne komplekse: Odgovorićemo

Taktički raketni kompleksi i višecevni bacači raketa su stupili na borbeno dežurstvo na zapadnoj granici Belorusije.

"Pored zapadnih granica se nalaze taktični raketni kompleksi i višecevni bacači raketa. Vojska jasno demonstrira da će na svaki pokušaj agresije prema Belorusiji odmah odgovoriti naš ‘polonez’ i 'točka'", saopštila je zvanična televizija Ministarstva odbrane Belorusije "VoenTV“.

Istaknuto je da raketna divizija zajedno sa jedinicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavlja zadatke u okviru provere borbene gotovosti, kao što su: zauzimanje startnih pozicija, organizacija njihove zaštite i odbrane, kao i korišćenje divizije za borbeno dežurstvo u određenim objektima.

U beloruskom Ministarstvu su naveli da u okviru provere borbene gotovosti, koja se nastavlja u beloruskoj vojsci, deluju na navedenim mestima mehanizovane jedinice, snage za specijalne operacije, raketne jedinice i artiljerija.

"Taktičke akcije se održavaju u različitim regionima zemlje. Pritom se jedinice, kao pravilo, kreću ka nepoznatim tačkama“, piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Belorusije je 3. maja saopštilo da će sprovesti još jednu fazu kompleksne provere borbene gotovosti jedinica za reagovanje u kriznim situacijama.

Provera je organizovana u jedinicama u Grodnjenskoj, Brestskoj i Minskoj oblasti. Osim toga, provera je sprovedena i u jedinicama za protivvazduhoplovnu odbranu, raketnim jedinicama, artiljeriji kao i u operativnim komandama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MINSK POSLAO NAJJAČE ORUŽJE NA GRANICU: "Na svaki pokušaj agresije prema Belorusiji odmah će odgovoriti Polonez i Točka"

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023

Vojna gotovost na najvišem nivou..Taktički raketni kompleksi i višecevni bacači raketa su stupili na borbeno dežurstvo na zapadnoj granici Belorusije, saopštila je zvanična televizija Ministarstva odbrane Belorusije "VoenTV"...- Pored zapadnih granica se nalaze taktični raketni kompleksi i višecevni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.