Belgija ulazi u novi talas zaraze korona virusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 09:52

Belgija ulazi u novi talas zaraze korona virusom

Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Sciensano jasno ukazuju da broj zabeleženih infekcija korona virusom i prijema u bolnice u Belgiji naglo raste. Jesenji talas, koji je prema virusologu Stivenu Van Guhtu započeo prošle nedelje, nastavlja da jača.

Od 24. do 30. septembra dnevno su registrovane u proseku 2.823 infekcije, što je povećanje od 26 odsto u odnosu na prethodnih sedam dana.

U proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je obavljeno oko 12.700 testova dnevno. Od toga je 23 odsto bilo pozitivno. Ogromna većina slučajeva kovida, 92,3 posto, nosi podvarijantu Omikron BA.5.

U istom periodu, nešto manje od četiri osobe umrle su dnevno od posledica korone. Od početka epidemije u Belgiji početkom 2020. godine umrlo je 32.690 ljudi.

Mikrobiolog Univerziteta u Leuvenu Emanuel Andre kaže za belgijski Le Soir da se očekuje da će kontaminacije, i u manjoj meri hospitalizacije, nastaviti da raste između kraja oktobra i početka novembra.

On smatra da situacija nije katastrofalna kao prošle dve godine, jer je stanovništvo steklo određeni imunitet zahvaljujući vakcinaciji i preležanoj infekcijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jedna evropska zemlja ulazi u novi korona talas

Izvor: B92, 04.Okt.2022

Najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Sciensano jasno ukazuju da broj zabeleženih infekcija koronavirusom i prijema u bolnice u Belgiji naglo raste...Jesenji talas, koji je prema virusologu Stivenu Van Guhtu započeo prošle nedelje, nastavlja da jača...Od 24. do 30. septembra dnevno su registrovane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.