Bela kuća pravno razmatra egzekuciju Amerikanca zbog terorizma

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća pravno razmatra egzekuciju Amerikanca zbog terorizma

Administracija američkog predsednika Baraka Obame razmatra da li da ubije bespilotnom letelicom Amerikanca osumnjičenog za saradnju sa Al Kaidom u planiranju napada na Amerikance u inostranstvu i kako da to bude učinjeno po zakonu, saopštili su američki zvaničnici.

Četiri američka zvaničnika su rekla da se jedan Amerikanac osumnjičen za terorizam nalazi na teritoriji zemlje koja ne dozvoljava američke vojne akcije na svom tlu.

Prema novoj politici predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obame, samo vojska, a ne CIA, može ubijati američke državljane u inostranstvu osumnjičene za terorizam.

Stejt department takođe mora dokazati da je ubistvo američkog državljanina u vojnoj akciji "zakonito i po ustavu" zato što se on smatra neprijateljskim borcem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD:Kako ubiti Amerikanca teroristu

Izvor: B92, 10.Feb.2014

Vašington -- Administracija američkog predsednika Baraka Obame razmatra da li da ubije bespilotnom letelicom Amerikanca osumnjičenog za saradnju sa Al Kaidom...Američka administracija traži način da osumnjičenog za planiranje napada na Amerikance u inostranstvu usmrti po zakonu, saopštili su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.