Bela kuća: Amerikanci sami da brinu o sebi, razmatramo opcije

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 18:28

Bela kuća: Amerikanci sami da brinu o sebi, razmatramo opcije

Nije doneta odluka o evakuaciji američkog diplomatskog osoblja iz Sudana, ali SAD su spremne za takvu opciju ukoliko bude potrebno, saopšteno je iz Bele kuće.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da svi američki državljani u Sudanu moraju sami da se pobrinu da ostanu na bezbednom, dok traju sukobi između vojske i paravojne Snage za brzu podršku (RSF), preneo je Rojters.

On je rekao da je predsednik Džozef Bajden ranije ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odobrio plan da povuče američke snage iz obližnjih zemalja u slučaju da bude potrebno da pomognu u evakuaciji američkih diplomata.

"Jednostavno, razmatramo opcije okolnih snaga u slučaju da bude potrebna njihova intervencija. Ali, želim da naglasim još jednom... nije doneta odluka da se krene sa bilo kakvim planom evakuacije u ovom trentuku", rekao je Kirbi novinarima.

On je istakao da je situacija u Kartumu ostala napeta i da zaraćene snage nisu uspele da se drže primirja koje je dogovoreno.

"Fokusirani smo sada na situaciju u kojoj smo. Želimo da naše osoblje bude bezbedno u američkoj ambasadi", naveo je Kirbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZASAD NIJE DONETA ODLUKA O EVAKUACIJI" Kirbi: Svi američki državljani u Sudanu moraju sami da se pobrinu da ostanu na bezbednom

Izvor: Blic, 21.Apr.2023

Zasad nije doneta odluka o evakuaciji američkog diplomatskog osoblja iz Sudana, ali SAD su spremne za takvu opciju ukoliko bude potrebno, saopšteno je danas iz Bele kuće. Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da svi američki državljani u Sudanu moraju sami da se pobrinu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.