Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2024, 17:09

Begović: Srbija planira da za retke bolesti do 2027. uloži 200 miliona evra

U ambasadi Japana u Beogradu danas je održan skup posvećen retkim bolestima, a ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović poručila je da Vlada Srbije prepoznaje značaj nauke i inovacija kada je reč o retkim bolestima kao i da je plan da Srbija do 2027. godine uloži 200 miliona evra u te svrhe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Retke bolesti – kap krvi otkriva 40 oboljenja, pacijentima će pomagati i veštačka inteligencija

Izvor: eKlinika.rs, 08.Mar.2024, 11:40

Retke bolesti u Srbiji ima oko pola miliona građana. U više od 80 odsto slučajeva ove bolesti imaju genetsku osnovu, prvi simptomi se javljaju odmah po rođenju i deca su u velikom broju pacijenti. U ovom momentu u Srbiji postoji registrovana terapija za samo 5 odsto pacijenata sa retkim bolestima,...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.