Begeč: Poginula trojica mladića

Izvor: B92, 06.Dec.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Begeč: Poginula trojica mladića

Trojica mladića iz Begeča poginula su noćas u saobraćajnoj nesreći na putu Futog - Begeč, saznaje B92.

Među stradalima je jedan 24-godišnji mladić i dvojica 22-godišnjaka.

Kako saznajemo, mladići su automobilom "opel-vektra" udarili u stub u blizini benzinske pumpe na putu Futog - Begeč. Prema nezvaničnim informacijama automobil se kretao brzinom oko 170 km na sat.

Lekari Hitne pomoći, koji su došli na mesto nesreće, mogli su samo da konstatuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smrt trojice mladića, rekla je za B92 doktorka Mirjana Bursać iz Hitne pomoći.

Okolnosti pod kojima je došlo do nesreće se istražuju, ali se pretpostavlja da je vožač izgubio kontrolu na automobilom u toku preticanja.

Zorana Belecan, koju je dan pre nesreće, jedan od poginulih mladića vozio u Novi Sad, seća se njihovoog poslednjeg razgovora.

“Još pričamo usput, ja njemu uvek natočim gorivo kad me vozi, ja nisam dobila pare, išli smo za poštu i ja se jedim, kaže on, šta se jedite teta Zorana, svašta. Možda ćete vi meni trebati nekada. Reko', dobro, Nemanja, ali samo u dobru da ti trebam. Još oni zvali mog Zorana i moj sin kaže, ne mogu, baš sam umoran. Da je on otišao i on bi završio s njima”.

Begečani su zabrinuti, jer se na ovom putu često dešavaju saobraćajne nesreće, a samo ove godine, kako kažu, poginulo je sedam mladih iz sela. Nesreća se dogodila oko 1 sat posle ponoći, a od siline udara, ostećen je betonski dalekovodni stub pored puta, zbog čega u selu nije bilo struje do poslepodne.

“Pošto je stub pretio da padne, na vreme su izašle naše ekipe, i obezbedile stub, tako da je stub, sve vreme, dok ga nismo zamenili držao kamion, tokom cele noći”, kaže za B92 Goran Košutić iz Elektrovojvodine.

Noćas je i mladić star 21 godinu izgubio jživot u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Ljig - Latkovići.

Zbog sve češćih saobraćajnih nesreća, u kojima ginu mladi, predlog izmena zakona o bezbednosti saobraćaja predviđa ograničenje snage motora do 56 kilovata po toni, za vozila kojima upravlja vozač mlađi od 21 godine. Mladima bi bilo zabranjeno da voze između ponoći i šest ujutro, a broj osoba u automobilu bio bi ograničen na četiri.

MIlan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je za B92 da je to jedna grupa preventivnih mera usmerena na grupu u kojoj su oni najrizičniji, a namera je da se spreče ovakve tragedije.

Božović je posebno naglasio da je osim ovih mera potrebno i edukovati mlade vozače, menjati njihovu svest i istrajati u tome. Ove mere treba da ih ograniče dok ne promene svoju svest.

"I država i nadležni organi intenzivno rade. Mi radimo nekoliko meseci i ne možemo da očekujemo velike efekte tako brzo, ali ako istrajemo biće pomaka", rekao je Božović dodao da je u ovakvim situacijama značajna uloga medija.

i

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.