Begaj: Tražio sam od papa Franje da Vatikan prizna tzv. Kosovo

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 20:39

Begaj: Tražio sam od papa Franje da Vatikan prizna tzv. Kosovo

Bajram Begaj rekao je da je tražio od pape Franje da Vatikan prizna tzv. Кosovo, tvrdeći da bi to pomoglo da se između Prištine i Beograda pronađe rešenje.

"Ovo priznanje bi još više pomoglo naporima u dijalogu Beograda i Prištine koje danas vode Evropska unija i SAD", rekao je Begaj za italijanski list posle sastanka sa papom u Vatikanu, a prenose mediji.

On je naveo da "nas naše balkansko iskustvo uči da se ratne igre ne mogu igrati u regionu sa problematičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlošću i sadašnjošću".

"Iz tog razloga nam je potreban kontinuiran dijalog, ekonomski prosperitet, pozitivna energija za naše građane", naveo je Begaj.

Begaj smatra da bi širenje EU na Zapadni Balkan trebalo da bude jedini način da se ceo Balkan udalji od, kako kaže, uticaja rastućih trećih sila.

Begaj je rekao da je zato od pape tražio priznanje Кosova, kako bi se, dodao je, ''obezbedila mirna budućnost balkanskog regiona''.

Albanski predsednik susreo se u petak u Vatikanu sa papom Franjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Albanski predsjednik tražio od pape da Vatikan prizna Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2022

Albanski predsjednik Bajram Begaj rekao je da je tražio od pape Franje da Vatikan prizna samoproglašeno Кosovo, tvrdeći da bi to pomoglo da se u pregovorima Prištine i Beograda pronađe konačno rješenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.