Beč: Uzvikujući Alahu akbar pokušao da gazi pešake

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč: Uzvikujući "Alahu akbar" pokušao da gazi pešake

Beč -- Jedan muškarac turskog porekla pokušao je u Beču da gazi pešake svojim automobilom.

On je, uzvikujući kroz prozor “Alahu akbar”, ušao na trg gde je vozio ciljano ka pešacima, koji su uspeli da izbegnu vozilo.

Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspele su da zaustave rođenog Bečliju, koji je na zadnjem sedištu imao Kuran, preneli su austrijski mediji.

Ova vožnja“podseća na masakr koji je preiredio Alen Rizvanović iz Graca, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je osuđen na doživotnu kaznu.

Naime, Rizvanović je pre više od godinu dana svojim džipom ciljano gazio pešake u centru Graca, usmrtivši tada tri lica i povredivši više od 50.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beč: Automobilom na pešake, uz "Alahu akbar"

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016

Jedan muškarac turskog porekla pokušao je u Beču da gazi pešake svojim automobilom...Foto: youtube/printscreen..On je, uzvikujući kroz prozor "Alahu akbar", ušao na trg gde je vozio ciljano ka pešacima, koji su uspeli da izbegnu vozilo...Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspele...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.