Beba OSTAVLJENA ISPRED CRKVE u ponedeljak napokon DOBIJA I IME I PREZIME: Određuje se i njen BUDUĆI ŽIVOT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba OSTAVLJENA ISPRED CRKVE u ponedeljak napokon DOBIJA I IME I PREZIME: Određuje se i njen BUDUĆI ŽIVOT!

Davnog devetog oktobra ispred vrata crkve pronađena je ostavljena beba stara svega nekoliko sati

Beba muškog pola koja je 9. oktobra pronađena pred crkvom u Čajetini, a čije roditelje istraga do sada nije pronašla, u ponedeljak će definitivno dobiti ime i prezime.

Centar za socijalni rad u Čajetini i Pajo Bogdanović, direktor ove ustanove, prvog radnog dana naredne nedelje sačiniće rešenje na osnovu kog će mališan biti uveden u matične knjige rođenih. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Dečak će se, potvrdio je on, zvati ili Gavrilo, pošto je nađen pred crkvom Svetog Arhangela Gavrila, ili Jovan, budući da je tog dana SPC obeležavala Jovana Bogoslova.

O prezimenu dečaka u Centru za socijalni rad ne žele da govore, ali nije isključeno da će mališan da ponese prezime Jovanović u slučaju da mu ime bude Gavrilo, odnosno Gavrilović ako mu daju ime Jovan.

Iako je mesto rođenja nepoznato, pod tom stavkom u matičnoj knjizi će biti uvedena Čajetina, jer je u toj opštini pronađen, a kao datum rođenja vodiće se 9. oktobar jer su lekari izneli stav da je beba rođena nekoliko sati pre nego što je zatečena ispred vrata čajetinskog hrama.

Dečak je i dalje na neonatologiji Opšte bolnice Užice, gde se vodi kao N.N. lice, a sredinom naredne nedelje će s imenom i prezimenom biti premešten na dečje odeljenje.

Za njegovog neposrednog staraoca određena je radnica Centra za socijalni rad u Čajetini, a u toku je postupak određivanja hraniteljske porodice u koju će biti smešten. Za brigu o njemu, kaže Pajo Bogdanović, javilo se mnogo porodica, između ostalog i iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Francuske.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.