Banjalučanin varao 18 godina koga je stigao: Obećavao nemoguće građanima i zaradio 217.000 maraka

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjalučanin varao 18 godina koga je stigao: Obećavao nemoguće građanima i zaradio 217.000 maraka

Iskorištavao tešku situaciju građana

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izveštaj protiv Igora Z. (45) iz Banjaluka zbog sumnje da je prevarom zaradio 216.600 maraka.

Naime, 45-godišnji Banjalučanin se sumnjiči da je od 1998. do jula 2016. godine, na području Banjaluke i Gradiške, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost varao građane i obećavao im zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, kredita, posredovanje u prodaji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hrane, mašina i druge robe, za šta je uzimao novac.

- Osumnjičeni je iskorištavao tešku situaciju građana i sa njima je najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mestima gdje se pojavljivao sa iznajmljenim skupocenim vozilima i obučen na način da je ostavljao utisak da se radi o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao – navode iz MUP RS.

Prevare su otkrivene akcijom „Nalog“, koju su zajedno realizovali policijskih službenika PU Banjaluka i PU Gradiška.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.